Activiteiten

Huiskamerconcert door Kurt Bertels en Bert Koch - Sax l'ancienne

Huiskamerconcert 2019 Kurt en BertMusicband Odyssey en B&B Auberginn uit Tessenderlo organiseren voor de derde keer een huiskamerconcert. Op zondag 26 mei 2020 om 14 uur geven saxofonist Kurt Bertels en pianist Bert Koch een concert in B&B Auberginn in Tessenderlo. Na het concert trakteren we je op een drankje.

Een historische vleugel uit 1850, in een prachtig gerestaureerd salon. Muziek uit die tijd, uitgevoerd in een kader waarvoor het werd geschreven. Het publiek zit vlakbij deze 2 topmuzikanten. Dit is het recept van dit huiskamerconcert.

Een negentiende-eeuwse saxofoon en piano klinken maken samen een vergeten geluid bekend bij het grote publiek. Met Sax à l'ancienne brengen saxofonist Kurt Bertels en pianist Bert Koch de negentiende-eeuwse saxofoon weer tot leven. Zij brengen een ode aan componisten die zich lieten inspireren door de Belgische uitvinding.

De Genkse saxofonist Kurt Bertels en pianist Bert Koch uit Neeroeteren ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Brusselse conservatorium. Meteen de start voor een mooie samenwerking. Hun repertoire bestaat uit zowel klassiekers als een avontuurlijke collectie van Belgische componisten.

Als kamermusicus maakt Kurt Bertels deel uit van het Kugoni Trio en het Anemos Saxofoonkwartet. Daarnaast is hij veelvuldig te horen met pianist Bert Koch, die ook lid is van Kugoni Trio. Het trio werd verkozen tot de eerste prijswinnaar van Supernova (voormalig Gouden Vleugels) en Forte Limburg. Als solist werd Kurt Bertels prijswinnaar van Dexia Classics (2007), Internationale Wereld Muziek Concours (2008), Prinses Christina Concours (2009), Forte (2011) en New Tenuto (2012). 

Bert Koch werkte mee aan talloze creaties van werken van vooraanstaande componisten als Jan-Hendrik Van Damme, Jeroen d'Hoe, Wilfried Westerlinck, Jan Van Landeghem, ... Hij componeerde werken waarin hij zijn voorkeur voor de variatieserie liet zien. Zijn werk Thema met variaties in fis voor piano werd in 2002 uitgereikt voor de wedstrijd Aquarius-componisten. 

In 2011 behaalde Bert zijn Master of Arts in Music met de hoogste onderscheiding in de klas van Jan Vermeulen aan het Lemmensinstituut in Leuven. In juni 2012 voltooide hij ook een postgraduaat pianobegeleiding in het Koninklijk Conservatorium Brussel met grote onderscheiding.

 

Locatie: B&B Auberginn, Diesterstraat 39, 3980 Tessenderlo

Toegang: 12 euro (incl. drankje)

Reserveren: verplicht (beperkt aantal plaatsen): odyssey-tessenderlo@hotmail.com of storten op rekeningnummer BE62 7350 3437 4461.

Terug naar het overzicht

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

en blijf zo op de hoogte van

onze activiteiten en ander nieuws.

UIt in Tessenderlo Facebook Musicband Odyssey

                    sponsor CRNCR                    sponsor Citrohal                    sponsor Sportagon

                                          sponsor Bouwpunt                                  sponsor BartEngelen                               sponsor Steto

                                          sponsor Auberginn                                  sponsor Automobi

                                          Sponsor Baby baby                                  sponsor Fritz                               sponsor Hoedemakers                               sponsor Siegi