Dirigent


Foto Tim BoonenSinds augustus 2011 dirigeert Tim (1977, Geel) Jeugdorkest Yessydo en Musicband Odyssey waar hij ruim 13 jaar in meespeelde. Ook hanteert hij het stokje bij Orbis, de harmonie van Leopoldsburg.

Tim geeft momenteel les aan de academie van Dendermonde en het conservatorium van Oostende. Hij studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Gent bij Joris Van Den Hauwe en Bram Nolf. Hij was een van de weinige muzikanten die hobo en althobo op een hoog niveau combineerde.

Naast  zijn opleiding als hoboïst heeft Tim steeds een voorliefde gehad om te dirigeren. Aan het conservatorium van Antwerpen volgde hij slagtechniek bij Dirk De Caluwé en arrangement bij Jan Hadermann. Sinds 2010 concentreert hij zich meer op het dirigeren.

In 2004 speelde hij een volledige zomer met het Nederlands Jeugdorkest, een internationaal jeugdorkest, en sindsdien speelde hij geregeld in professionele orkesten. Zo was hij hoboïst bij Il Novecento, het orkest van Night of the Proms. Hij deed nog meer  ervaring op  in Prima la Musica, La Chapelle Loraine, Het  Nationaal Orkest van België en met  het Vlaams Radio Orkest.

Vorige dirigenten

 

1991 - 1998: Lut Engelen
1998 - 2003: Bert Van Thienen
2003 - 2006: Tom D’Joos
2006 - 2007: Jan Beckers
2007 - 2011: Bert Minten
2011 - ........: Tim Boonen

 

                    sponsor CRNCR                    sponsor Citrohal                    sponsor Sportagon

                                          sponsor Bouwpunt                                  sponsor BartEngelen                               sponsor Steto

                                          sponsor Auberginn                                  sponsor Automobi

                                          Sponsor Baby baby                                  sponsor Fritz                               sponsor Hoedemakers                               sponsor Siegi